1264088359_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1264088381_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En ole erityisen rantalomaista tyyppiä mutta voisin hyvin kuitenkin kuvitella itseni tuonne palmun alle makailemaan ja siemailemaan virkistävää hedelmämehua. Kuvissa on Vietnamin saari, Phu Quoc, jonne ystäväni menee lomailemaan Vitnamin komennuksensa aikana.

Vietnamin arvostetuimman kalakastikkeen sekä pippurin lisäksi Phu Quocin saarella viljellään helmiä. Phu Quoc onkin rantaloman, ostosten ja vesileikkien saari. Phu Quocissa voit loikoilla tasokkaiden hotellien omilla rannoilla, keinua meren komeassa aallokossa - tai halutessasi liittyä kalastajien matkaan ja lähteä yöseikkailulle narraamaan mustekaloja. Saari on tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja ystävällisyydestään.

Siinä missä muualla Vietnamissa aurinko laskee selän taa, Phu Quocissa se laskee suoraan eteesi. Ilta rannalla eväiden, hyvän seuran tai kirjan parissa on aina elämys. Lisähemmottelua kaipaava voi heittäytyä porealtaaseen ja antautua sen jälkeen hierontapöydälle. Perusteellinen ja edullinen kokovartalohieronta saa mielen rentoutuneeksi, ja löytyypä monesta hierontapaikoista saunahuonekin koti-ikävää lievittämään.

Phu Quoc sijaitsee lähellä Kambodzan rajaa, vain tunnin lentomatkan tai muutaman tunnin laivamatkan päässä Saigonista ja Mekong-joen suistosta. Saaren kiireetön elämäntyyli ihastuttaa välittömästi, ja tarjoaa oivan pakopaikan suurkaupungin kiireen vastapainoksi.