1274649533_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mukava kesäpäivä unkarilaisten ystävien seurassa. Gulyás-keittoa valmistettuna perinteiseen tapaan avotulella, mmm -niin tuoksuvaa ja maistuvaa. Tälläistä pataa olen himoinnut Unkarin reissuillani mutta ei ole vielä mahtunut kyytiin. Padan kun pitäisi olla suuri, että kaikki ystävät voisi kutsua syömään. Tämä pata on vetoisuudeltaan 20 litraa ja aikas nopsaan me kymmenpäinen porukka syötiin se tyhjäksi ;)

1274649626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä minun oma gulyás-reseptini, olkaapa hyvä:


500 g naudanpaistia

3 keskikokoista sipulia

1 vihreä paprika

2 pun. paprikaa

2 rkl paprikajauhetta

valkosipulia

1.5 rkl suolaa

7 mustapippuria

1 rkl kuminansiemeniä

voita

2 isoa tomaattia

800 g perunoita

1. Leikkaa lihat parin sentin kuutioiksi.

2. Halkaise sipulit, leikkaa puolirenkaiksi ja kuullota lihojen kanssa voissa. Ota paistinpata liedeltä ja lisää puolet paprikajauheesta, sekoita hyvin, älä polta.

3. Lisää keitokseen kiehuvaa vettä, paloitellut paprikat ja mausteet.

4. Jätä keitos kannen alle muhimaan. Lisää tarvittaessa vettä, mutta vain vähän kerrallaan.

5. Kun liha on melkein kypsynyt, lisää liemeen lohkotut tomaatit ja paloitellut perunat. Lisää kiehuvaa vettä niin paljon, että se peittää ainekset.

6. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

7. Lisää lopuksi paprikajauhetta värin ja tuoreen aromin antajaksi.

Olen väsännyt tämän reseptin tähän muotoon kokeilemalla ja eri neuvoja yhdistelemällä. Keittoa pitää hauduttaa hiljaisella lämmöllä tuntikausia ja siksi teenkin tämän 4 hengen annoksen aina moninkertaisena. Keiton pakastaminen onnistuu hyvin ennen tomaattien ja perunoiden lisäämistä.

1274650631_img-d41d8cd98f00b204e9800998e