Tänään on viimeinen sairaslomapäiväni. Kuuden viikon toipumisen jälkeen on kiva palata normaaliin elämään ja mennä töihin. Lepääminen on tehnyt kaikinpuolin hyvää. Ja talvikin alkaa sopivasti olla selätetty kun kevät tekee tuloaan ihan tosissaan.
Viimeisen sairaslomapäiväni, hääpäivämme ja tapaamispäivämme kunniaksi husbend oli varannut meille pöydän Stefan Steakhousesta, joka avasi ovensa eilen Kehräsaaresssa.
Kiitos sairaslomani olen katsellut Stefan Richteriä Top Chef TV-ohjelmassa, jossa hän oli tuomarina. Stefan on tampereelta syntyisin, pitkään asunut saksassa ja nykyisin hän pyörittää USAssa ravintoloita. Nimensä mukaan paikka on erikoistunut pihveihin, niimpä minäkin tilasin itselleni suomalaisen härän sisäfilepihvin kera konjakkipippurikastikkeen ja uunikasvisten. Listalta saa annoksen rakentaa itse, mikä sopii minulle erityisen hyvin kun tapani on yleensä ollut anoa jotain muutoksia annoksiin. Alkupalaksi valitsin suussasulavan buffalomozzarella-salaatin ja jälkiruuaksi kookosuunijäätelön. Hyvää oli, kuvat eivät valitettavsti tee oikeutta kauniisti asetetuille annoksille.
Pöytämme oli hauskasti keittiön vieressä, sai samalla seurata hääräystä. Maestro itsekin siellä kokkaili ja hän kävi myös meidän pöydässä kysymässä ruuasta mielipiteitä ja juttelemassa lepposia. Unkarin Balatonit ja inttikokemukset siinä käytiin läpi sukujuurten lisäksi. Sisustus on Petramiisa Juusenahon käsialaa ja miellyttää minua rauhallisella klassisuudellaan.