Muutamassa päivässä chilin palot ovat taas muuttaneet väriä, nyt ne ovat näin kirkkaat oranssit. Alussahan palot olivat violetteja, sitten vaalenivat, kellertyivät ja nyt olemme oranssivaiheessa. En enää ihmettele nimen alkuperää!

1310157694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä tietopläjäys ChiliWikin sivuilta:

Capsicum annuum


Kasvin koko Pieni pensas
Hedelmän koko 0,5-1,5 cm
Hedelmän muoto Suippo
Tulisuus Tulinen
Maku Kirpeä
Käyttö Kuivattuna, kasvi koristeena
Kypsyminen Normaali
Kukan koko Normaali
Lehden koko
Tukeminen Ei tarvitse
Valon tarve Normaali - Korkea
Satoisuus Hyvä
Alkuperä Bolivia
Tuholaisherkkyys Herkkä talvisin

Helppo ja kaunis C. annuum-lajike.
Hedelmät kypsyvät violetista, valkoisen, keltaisen ja oranssin kautta punaiseen. Lehdet ovat voimakkaassa valaistuksessa lähes mustia. Makunsa vuoksi ei sovi monenkaan chilikulinaristin ruokapöytään, vaan jää kuivattuna ns.yleismausteeksi, jos kaipaa vain tulisuuutta ruokaansa. Pahanmakuinen, tulinen ja kitkerä, kuvaavat yleisesti tämän hedelmän makua sellaisenaan. Hyvä lajike aloittaa harrastusta, sillä on helppohoitoinen ja satoa antava. Hieno lahja idea, vaikka viedä kukan asemasta kyläreissuilla.