Muutamassa päivässä chilin palot ovat taas muuttaneet väriä, nyt ne ovat näin kirkkaat oranssit. Alussahan palot olivat violetteja, sitten vaalenivat, kellertyivät ja nyt olemme oranssivaiheessa. En enää ihmettele nimen alkuperää!
Tässä tietopläjäys ChiliWikin sivuilta:
Kasvin koko | Pieni pensas |
Hedelmän koko | 0,5-1,5 cm |
Hedelmän muoto | Suippo |
Tulisuus | Tulinen |
Maku | Kirpeä |
Käyttö | Kuivattuna, kasvi koristeena |
Kypsyminen | Normaali |
Kukan koko | Normaali |
Lehden koko | |
Tukeminen | Ei tarvitse |
Valon tarve | Normaali - Korkea |
Satoisuus | Hyvä |
Alkuperä | Bolivia |
Tuholaisherkkyys | Herkkä talvisin |
Helppo ja kaunis C. annuum-lajike.
Hedelmät kypsyvät violetista, valkoisen, keltaisen ja oranssin kautta punaiseen. Lehdet ovat voimakkaassa valaistuksessa lähes mustia. Makunsa vuoksi ei sovi monenkaan chilikulinaristin ruokapöytään, vaan jää kuivattuna ns.yleismausteeksi, jos kaipaa vain tulisuuutta ruokaansa. Pahanmakuinen, tulinen ja kitkerä, kuvaavat yleisesti tämän hedelmän makua sellaisenaan. Hyvä lajike aloittaa harrastusta, sillä on helppohoitoinen ja satoa antava. Hieno lahja idea, vaikka viedä kukan asemasta kyläreissuilla.