En oikein saanut yöllä unta, päässä pyöri sitä ja tätä suunnitelmaa. Jossain kohtaa valvomista oivalsin, että projekteja on nyt meneillään melkosen monta. Jopa niin monta, että saattaa hallintakykyni olla vaarassa.

KASVIHUONEPROJEKTI

1304142510_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Odottaan edelleen ensiviikkoisen yhtiökokouksen hyväksyntää. Tiedossa on jo 7/12 puoltavaa ääntä, eli hyvin toiveikas olen. Sijoituspaikka on sitten asia erikseen, mutta olen keksinyt jonkinmoisen varasuunnitelman jos toivepaikkani ei onnistu. Kasvihuoneeseen on jo hankittu pienet tuolit ja pöytä, jotta laiskottelu sujuisi.

1304143038_img-d41d8cd98f00b204e9800998eKasvilavoja olen pohtinut, haluan siihen etuosaan molemmin puolin sellaiset maapohjaiset lavat, joihin saan tomaattia ja kesäkurpitsaa sun muuta. Sitten tarvitaan hyllykkö, johon tulee ruukkukasvattamoja. Kukkia ja yrttejä. Pöytä, missä istutustyöt onnistuu. Lattiaksi haluan kivetyksen, jonkinmoisen. Kivan amppelin olen jo kasvihuoneeseen hankkinut ja vähän koristerekvisiittaa. En pystynyt malttamaan.

Kasvihuoneen ympäristö on toinen osa projektia, eli sijoituspaikasta huolimatta tahdon sen maisemoida paikalleen. Ja laatoitus/kivetys täytyy kasvihuoneen ympärillä olla ja yrttipenkkikin. Unohtamatta kivoja kukkia,  laventelin ja varsisamettikukan ainakin ajattelisin siihen sopivan. Kasvihuoneelle tahtoisin kulkea kivettyä käytävää myöten.

MIETISKELYNURKKAUS

On suunnitteilla jos mahdollista, kasvihuoneen lähistölle niin, että kasvihuone toisi tilaan intiimiyttä. Alueesta tulee 2x2 metriä, hiekkapohjainen ja varustuksena yksinkertainen penkki, joko harmaantuneesta puusta tai betonista tai niiden yhdistelmästä. Betonitöissä tekemäni muna kuuluu mietiskelynurkkaukseen, samoin eri puolelta suomea raahatut kivet. Alueen reunalle tulee hypertuffa-altaat joihin heinäpuutarhani.

LAATOITUSPROJEKTI

On jo rykäisty käyntiin puutarhan takaterassin kohdalta. Kunhan se on tehty, on vuorossa grillipihan puoleisen terassin jatke. Ja näiden välissähän on metallinen puutarhan porttini, josta tulee laatoituksen myötä viimeistellympi, ajattelin käyttää siinä kasvien juurella mustaa koristekivetystä. Laatoitettavan alueen seinustan puolella on kaksi marjapensasta, valkoherukka ja karviainen, joille on hankittu Kekkilän makeet marjapensastuet. Marjapensaiden alle tulee koristekate, musta sekin kuten tuet. Vieressä on sadevesikourut jotka haluan pois. Tilalle sadevesien salaojaputkitussysteemit ja kokonaisuudesta tulee kivempi.

HIEKKAPROJEKTI

Ei ole vielä varma, toteutetaanko käytäväosuutta, mutta mieli tekisi. Talon päädyssä on karmea alue, koska siihen ei kasva nurmikkoa. Savimaa vaan vajoaa vuosi vuodelta ja keväisin on kuraista. Tahtoisin siihen kivituhkapinnoitteen, joka olisi rajattu reunanauhoin niin ettei putoa pois tontilta. Käytävää on sellainen 14 metriä, joten ihan pienellä hiekkakasalla tässä ei tee mitään vaan tarvittaisiin ehkäpä puolikas kuorma-autollinen. Tässä se epävarmuuden aiheuttaja. Toisaalta samalla kuormalla voisi saada kivituhkat myös kiveyksille ja vältyttäisiin peräkärryreissuilta. Laskeskelin, että jos yhdellä kerralla saa peräkärryyn noin 0,5 kuutiota kivituhkaa, pitää meidän hakea 14 kuormaa jotta laatoitusalueet, kasvihuoneenpohja ja mietiskelynurkkaus on hiekoitettu. Hmm, selvitellään.

AITAUSPROJEKTI

Meillä on rivitalon päädyssä vain yksi naapuri ja haluan siihen rajalle lisätä suojausta. Jos kasvihuoneen saa kohtuulähelle rajaa se auttaa, mutta ei kaikkea ratkaise. Alan kallistumaan tuijien kannalle, koska niistä saa näkösuojan ympäri vuotta ja niitä meillä on jo entuudestaan puutarhan aitana.

Toinen aitaussuunnitelma on siellä talon päädyssä, missä hiekkakäytävä olisi tarpeen. Sinne suunnittelen osalle matkaa kasvavaa pajuaitaa ja osalle matkaa sitä tuijaa myös. Tämä on jo vaiheessa, tämä suunnitelmani. Iso nippu pajunoksia on ämpärissä likoomassa ja  tuijia on jo ostettu 30 kappaletta istutusta odottamaan, joten pian tapahtuu!!!

VESSAPROJEKTI

Vaihtelu virkistää, eli sisälle projekteja on myös. Vessan seiniä koristavat ällöt vaaleansiniset laatat ovat alkaneet käydä sen verran hermoille, että suunitelma on kypsynyt. Aikaisemmista totaalimuutosajatuksista poiketen tämä on melkoisen helposti toteutettava ja edullinen versio, tämä suunnitelmani.

Laatoitetut seinät tasoitetaan jollain betonisysteemillä, jonka pinta hierretään. Seinät saavat jäädä tuolle vaalean harmaalle ja rohealle pinnalle. Kattopaneelit maalataan valkoisiksi, samoin listat. Pöytätasoon teen ruskea-harmaasävyisen mosaiikin edellisen laatoituksen päälle, myös vesipisteen takaosaan tulee samaa mosaiikkia eli kuvio jotenkin nousee pöydältä seinälle. Ehkäpä vastapäiseen seinäänkin johonkin pieneen alueeseen. Pöytätasoon upotetaan teräsallas ja uusitaan teräshana. Peilikaappi veks ja tilalle suuri peili, johon ehkä kelopuusta kehykset. Myös allaskaapin oviin mietin kelopuuta/harmaantunutta puuta tms pinnaksi. Lattiasta laatat poistetaan ja tilalle uudet lattialaatat. Vessanpytty uusitaan. Jokin hyllykkö on vielä tarpeen. Tekstiileiksi sopii harmaat, ruskeat, mustat ja valkoiset.

SAUNAPROJEKTI

Saunan seinät, katto ja lauteet käsitellään Iberon aineella mustaksi. Väliovi saunan ja kylppärin välillä uusitaan, siihen harmaa savulasi. Kylppärin listat, katto ym puuosat myös mustaksi. Kylppärin ja kodinhoitohuoneen välinen ovi myös uusiksi, siihen toivoisin suurta koivutarraa. Uudet tekstiilit, mustaa-valkoista ja koivunvihreää. Voila, valmis!

TYÖHUONEPROJEKTI

Tämä ikuisuusprojekti on välillä pinnalla ja taas unohtuu. Kirjoituspöytä on romahdusvaarassa ja uusiahan se sitten pitäisi. Uusi on jo Ikeasta löydetty, kiva lasipöytä mustalla kukkakuviolla. Kuvasta poiketen erilaisilla jaloilla.

1304142119_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaatekaapin voisi purkaa ja tilalle laittaa matalamman laatikoston, joka olisi paperitavaralle paljon käytännöllisempi. Kukkalauta ikkunan edessä odottaa laatoitusta, laatat ovat odottaneet jokusen vuoden...

KAAPPIPROJEKTI

Makuuhuoneessa on liian vähän kaappitilaa ja kaapit ovat myös rikkinäiset, vanhat ja rumat. Siispä kaappi mäelle ja uutta ihanuutta sisään. Malli on jo valittu, Ikean valkoinen Pax-kaappi jossa  on kaunis koristelasiovi, pieni hento oksa näkyy siinä. Sisälle uudet hyllyt jotka on mitoitettu juuri meidän tarpeelle. Ja tietysti kaappitilaa neljännes enemmän kuin vanhoissa. Vain rahoitus puuttuu tästä projektista.

1304141876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pojan huoneen vaatekaappi on myös romuna ja kaipaa uusimista. Sinne olen miettinyt mahdollisesti samaa kaapistoa kuin meillekin, jotta joskus voisi kaappeja yhdistää jos sille tulee tarvetta. Toisaalta, jos poika tarvitsee kaapin omaan kotiinsa mukanaan, voisi jokin muu malli toimia paremmin. Mietinnässä.

LISÄKSI KÄSSYPROJEKTEJA....